Kasslergratäng
Här kommer en go och enkel kasslergratäng:
Jag är aldrig så noggran med hur mkt det ska vara osv utan jag tar så mkt av det tills ja tkr det är bra.
Hade massa med ost i denna gratäng då vi är sådana ostfans :P
8 dl kokt ris
300 g kassler
3 dl mellangrädde
50 g ädelost
1 vitlöksklyfta, pressad
2 krm peppar
2 tomater, skivade
1 dl gratängost
Sätt ugnen på 200 grader. Bred ut riset i en smord ungsform. Skiva kasslern och lägg på den på risbädden. Koka upp grädde, blanda ner ädelost, vitlök, peppar. Häll såsen över kasslern. Lägg på tomaterna och kasslerskivorna och strö över gratängosten. Gratinera i ca 20 minuter.
Jag är aldrig så noggran med hur mkt det ska vara osv utan jag tar så mkt av det tills ja tkr det är bra.
Hade massa med ost i denna gratäng då vi är sådana ostfans :P
8 dl kokt ris
300 g kassler
3 dl mellangrädde
50 g ädelost
1 vitlöksklyfta, pressad
2 krm peppar
2 tomater, skivade
1 dl gratängost
Sätt ugnen på 200 grader. Bred ut riset i en smord ungsform. Skiva kasslern och lägg på den på risbädden. Koka upp grädde, blanda ner ädelost, vitlök, peppar. Häll såsen över kasslern. Lägg på tomaterna och kasslerskivorna och strö över gratängosten. Gratinera i ca 20 minuter.
Kommentarer
Postat av: rocketqueen
Åh, mums!!
Trackback