Vårstädning bland sminket , när bör det bytas ut?

Tänkte skriva lite om smink!
När är det igentligen dax att slänga?



Mascara har en hållbarhet på ungefär 3-6 månader , men byt omgående om den börjar lukta annorlunda och klumpar sig. Dra ej borsten upp och ner då den förstörs snabbare.

Foundation vattenbaserad håller upp till 1 år och oljebaserad upp till 2 år, men märker du att den luktar annorlunda och inte ser ut som den brukar göra , så byter du givetvis ut den.

Läpp och ögonpennor
2 år om du vässar ofta för att få bort bakterier. En flytande kajal håller ca 1 år.

Puder håller ungefär i 2 år, men märker du att du får hudirritationer har den blivit gammal och måste slängas. Viktigt att tvätta puderborsten ofta.

Rouge håller också ungefär 2 år.

Läppstift kan hålla allt från ett halvår till 1½ år, men ska slängas om du känner att den luktar konstigt och är konstig i konsistensen.

Läppglans håller från två månader och uppåt, det beror på om du torkar av läpparna innan du applicerar på nytt, för annars kommer det ner bakterier i behållaren. Om du märker att glanset har fått en annan lukt och att konsistensen blivit tunnare ska du slänga den.

Ögonskugga kan användas i flera år, se till locket alltid blir riktigt stängt och om den börjar smula så har den blivit dålig. Krämskugga håller i ca 2 år.

Concealer håller ca 6 månader – 1 år, men ska också slängas om den börjar lukar illa och om konsistensen blivit annorlunda.

Penslar och Borstar
Rengör regelbundet, helst en gång i veckan om du använder dom dagligen.

Imorgon blir det lite tips om naglar :)

Kommentarer
Postat av: Angelica

haha, ojdå. jag gör rent borstar och sånt typ en gång om året. ^^

2010-04-01 @ 23:10:28
URL: http://cockblocker.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0